Základní bezpečnostní zásady při práci v potravinářství
13.7.2011, Ing. Pavel Petrů, Zdroj: Verlag Dashöfer
9.11.4
Základní bezpečnostní zásady při práci v potravinářství
Ing. Pavel Petrů
-
Pracovat pouze se zařízením a vykonávat jen ty činnosti, pro které zaměstnanci splňují kvalifikační požadavky.
-
Dodržovat požadavky předpisů k zajištění BOZP, především dodržovat zásady bezpečného chování na pracovišti.
-
Nerozptylovat svou pozornost a soustředit se na práci, nepřipustit nevhodné žertování na pracovišti a stanovené pracovní postupy.
-
Řídit se pokyny, instrukcemi a místními provozními bezpečnostními předpisy, dodržovat stanovený pracovní režim.
-
Používat při práci osobní ochranné pracovní prostředky.
-
Podrobit se předepsaným lékařským prohlídkám.
-
Nepoužívat stroj…