Rozvod kapalného CO2 v laboratoři - splňuje definici plynového zařízení?Q&A
30.6.2020, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Kontrolovaná pásma - práce s biologickými činiteli a cytostatikyQ&A
7.6.2020, Verlag Dashöfer
, Zdroj:Nebezpečné látky pod kontrolou se softwarem CASECTRH
4.5.2018, Consulteco, s.r.o.
, Zdroj:Expozice nebezpečným chemickým látkám je na evropských pracovištích častější, než si řada lidí myslí. Nebezpečné látky na pracovišti mohou způsobovat celou řadu zdravotních problémů a onemocnění i bezpečnostní rizika. Cílem kampaně Evropské agentury pro…
Nebezpečné látky: praktické informace o novém tematickém oddílu stránek EU-OSHA
21.4.2018, Zdroj: Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci
Aktualizovaný oddíl webových stránek Evropské agentury pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci poskytuje důležité informace o nebezpečných látkách na pracovišti.
Jak skladovat žíraviny
1.3.2015, Zdroj: Environment, Health & Safety Department - University of Wisconsin
Je dobře známo, že kyseliny a zásady nejsou navzájem kompatibilní, a že budou reagovat, pokud se dostanou do vzájemného styku. To se může stát například tehdy, když nádoba s kyselinou a nádoba se zásadou najednou spadnou z police a rozlijí se na stejném místě.…
Kde skladovat žíraviny
1.3.2015, Zdroj: Environment, Health & Safety Department - University of Wisconsin
S žíravinami se pojí několik nebezpečí. Obecně jsou žíraviny toxické a mohou to být také výbušniny. Koncentrovanější směsi kyselin a vody a některé samostatné kyseliny jsou silnými oxidanty: například kyselina dusičná, chloristá či chromová. Kyseliny mohou…